Alt du trenger å vite om Fillerbehandling

Alt du trenger å vite om Fillerbehandling

Fillerbehandling

Fillerbehandling Av kosmetisk Dermatologisk Sykepleier Hedda Stensrød

En filler er et geleaktig stoff som inneholder blant annet hyaluronsyre. Hyaluronsyre finnes naturlig i vår hud og er den viktigste fuktighetsbinderen i dermis. En filler injiseres inn i huden for å korrigere tapt volum samt fylle ut linjer og furer hovedsakelig i ansiktet. Filler benyttes også for å forstørre leppene. Det finnes dessuten en rekke andre behandlinger som kan utføres med filler som nesekorrigering, kjeve- og kinnbenkonturering etc. Disse type behandlinger har de siste årene økt vesentlig da man ser umiddelbare resultater og har ingen nedetid som for eksempel ved andre kirurgiske metoder. 

Hvem kan ha god nytte av en fillerbehandling?

Behandlingen egner seg godt for deg som har milde til moderate aldersforandringer i huden. Filleren gir huden oppstrammende effekt, den erstatter volumtap, den fyller ut fine linjer og kan skape et mildere uttrykk hvor det har vært folder som glattes ut ved hjelp av filleren. Huden vil med andre ord kunne se yngre ut igjen. Sweet Beauty er opptatt av at resultatene skal se naturlige ut og at man opplever en hudforyngelse.

Hvilket merke på filleren skal jeg velge?

Sweet Beauty benytter de mest anerkjente og beste produktene på markedet for å oppnå tilfredsstillende resultater ut i fra kundes behov. Det vurderes i hvert enkelt tilfelle hvilken type filler som egner seg best for akkurat din behandling og dine ønsker i samsvar med behandlerens kunnskap.

Hvor lang tid tar behandlingen?

I forkant av behandling foretas en grundig samtale. Hvilken type behandling som vil gi de beste resultatene vurderes i hvert enkelt tilfelle med både anatomiske og symmetriske hensyn. Det settes av 1 time for å kunne gi tilstrekkelig tid om det er behov for bedøvelse i forkant av behandlingen. Selve prosedyren varer fra ti til tretti minutter avhengig av hva som behandles. Det kan oppstå forhold hvor vi fraråder å gjennomføre behandling dersom det viser seg at det ikke vil være faglig forsvarlig eller at for eksempel forventninger og realistiske resultater ikke samsvarer. Det kan da være hensiktsmessig å vurdere andre behandlinger eller metoder for å kunne gi kunden det som er ønskelig.

Kontraindikasjoner

Tilstander som gir risiko for at behandlingen kan gjøre skade regnes som kontraindisert. Har du en allergi mot innholdsstoffene i filleren skal du naturligvis ikke foreta en slik behandling. Det samme gjelder om du er gravid og ammende. I slike tilfeller frarådes behandling.

Etterpå? Bivirkninger?

Etter behandlingen kan du gjenoppta dine daglige aktiviteter. Behandleren vil informere om hvilke eventuelle hensyn du bør ta de neste 24 timene på bakgrunn av hva slags behandling som er utført.

Det finnes bivirkninger ved fillerbehandling selv om det lite uttalt. Dette er noe behandleren alltid vil informere om på forhånd. Noen vil oppleve ubehag ved injisering, men forekomsten er sjelden ettersom vi påfører bedøvelseskrem i forkant av behandling og i tillegg er filleren blandet med lokalbedøvelse. Dessuten benyttes ulike teknikker ved injeksjonen noe som betraktelig minimerer mulig smerteopplevelse. Andre former for bivirkninger kan være allergi dog risikoen er generelt lav. I etterkant av behandling kan det oppstå forbigående misfarging i huden og hevelse noe som går over av seg selv. Det endelige resultatet kan derfor være etter et par dager dersom man opplever bivirkninger.

Hvor lenge sitter en filler i huden?

Varigheten avhenger til dels av alder, metabolisme samt genetikk og livsstil, men generelt vil en filler kunne sitte i 9 -18 måneder. Behandlingen er reversibel. Gradvis brytes filleren ned og om ønskelig kan man gjenta behandlingen for å vedlikeholde resultatet.

Hvilken behandler skal jeg velge?

Velg en behandler som er sertifisert og har kunnskap og ferdigheter til å kunne gi deg en trygg og sikker behandling. 

Vi besvarer gjerne spørsmål du har innen fillerbehandling

https://www.sweetbeautyoslo.no/behandlinger/injeksjonsbehandlinger/fillerbehandling/

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon hos sykepleier Hedda.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.